foto compleet koorHet koor Glorify is opgericht op 6 december 1993 met als dirigent Hans van Dongen.

Na 2,5 jaar werd het stokje overgenomen door Herman Weelink.

Met zijn komst is het koor geswitcht van Gospelkoor naar Jongerenkoor en is de leeftijdgrens t/m 35 losgelaten om zo meer koorleden te mogen verwelkomen.

De muziekstijl van Jongerenkoren bleek Glorify goed te liggen. Het is een mix van Nederlands- en Engelstalige eigentijdse liederen van componisten als Remco Hakkert, Jan Blei & Henk Ruiter, John Rutter en Jay Althouse.

Nadat Herman Weelink er in vier jaar tijd een heel ander maar goed kwalitatief koor van heeft gemaakt, is er een korte tijd met nog twee dirigenten gewerkt totdat Jorrit Woudt de nieuwe dirigent werd.

Met hem is het koor zich ook gaan richten op grotere werken zoals diverse oratoria van Johan Bredewout.

Dit heeft geresulteerd in een aantal prachtige concerten met begeleiding van diverse (beroeps)musici zoals Johan Bredewout, Krista van den Esker, Heleen Knoop, Laurens Knoop, Diana Abspoel en Arjan en Edith Post.

Na 7 jaar besloot Jorrit Woudt met het koor te stoppen en is er in 2011 gezocht naar een nieuwe dirigent, door een switch van de repetitieavond van dinsdag naar de woensdag werd dit Adriaan Koops uit Zwolle.

Met Adriaan zijn er een aantal verrassende muziekstukken aan het repertoire toegevoegd, waaronder ook volledig zelf gecomponeerde liederen.

In mei 2012 hebben we onder zijn leiding het hemelvaartsoratorium uitgevoerd, dat door hem zelf gecomponeerd is.

Op dit moment staat het koor o.l.v. Jaap Kramer en bestaat het koor uit ongeveer 40 enthousiaste koorleden.

Op 1 maart 2014 is  o.l.v. Jaap Kramer en in het kader van het 20 jarig jubileum het oratorium “Jezus op aarde” van Marco den Toom uitgevoerd.

De Thuishaven van Glorify is de Kruiskerk van Meppel. De leden van het koor hebben diverse kerkelijke achtergronden en komen uit de wijde omtrek van Meppel.

kerk meppel

                  Kruiskerk van Meppel