“Het is mijn roeping geloof ik”

Jaap Kramer is getrouwd met Hanna en de trotse vader van zoon Luca en dochter Thamar. Hij werd in 1979 geboren op het voormalige eiland Urk, waar zingen en musiceren simpelweg bij de cultuur hoort. Jaap komt uit een muzikale familie en werd dus van kinds af aan door muziek omgeven. “Mijn vader en moeder waren solist bij verschillende koren en zij hebben mijn creatieve ontwikkeling altijd gestimuleerd. Daar ben ik ze dankbaar voor.” , zegt Jaap die inmiddels al ruim tien jaar werkt als professioneel muzikant, zanger en dirigent.
Jaaps talent werd al vroeg ontdekt, rond zijn 12e jaar begeleidde hij de gemeentezang op het orgel. Orgel en piano spelen werd een grote passie van Jaap. Hij kreeg les van verschillende docenten, en studeerde later enkele jaren aan het conservatorium in Zwolle en aan de Schumann Akademie.
Toen Jaap 17 jaar oud was, begon hij als dirigent van zijn eerste ‘eigen’ koor: Soli Deo Gloria, een christelijk jong mannenkoor. Met dit koor heeft Jaap veel beleefd in binnen- en buitenland. Het koor treedt nog steeds veel op en heeft verschillende cd’s gemaakt. Meer en meer ontwikkelde Jaap zich als een veelzijdig dirigent en koorbegeleider. Verschillende koren benaderden Jaap om hun dirigent te worden. Ook als begeleider op piano en orgel krijgt Jaap steeds meer werk. Onder andere als vaste pianist van de bekende gospelzanger Martin Brand. Sindsdien verleende hij zijn medewerking aan vele cd-opnames, evenementen in binnen- en buitenland en werkt Jaap regelmatig mee aan het EO televisieprogramma “Nederland Zingt”. Ook Jaaps persoonlijke geloofsleven verdiepte zich door de jaren heen. “Ik zet mij bewust in binnen de christelijke muziekwereld. Het is mijn roeping, geloof ik. Sommige mensen praten makkelijk en vertellen honderduit over hun geloofsleven. Mijn taal is de muziek. Ik wil graag een instrument in Zijn Hand zijn.”

www.jaapkramer.nl